Exxon boekt 18 pct meer kwartaal winst

Exxon, het grootste olieconcern van de Verenigde Staten, heeft in het derde kwartaal van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar een winstgroei van ruim 18 procent gerealiseerd. Exxon stond daarin niet alleen, ook Unocal, Ashland en Amoco boekten een verbetering. Arco en Amerada Hess daarentegen kwamen op verlies uit.

De winst van Exxon steeg van 1,14 miljard dollar tot 1,36 miljard dollar. De omzet ging van 30,6 miljard naar 27,9 miljard dollar. Over de eerste negen maanden steeg de winst van 3,37 miljard tot 3,78 miljard dollar. Hierin zit 563 miljoen dollar aan buitengewone baten. In de eerste negen maanden van 1992 waren er 313 miljoen dollar aan buitengewone baten. De omzet nam in de eerste drie kwartalen af van 86,3 miljard tot 83,1 miljard.