Democraten St. Maarten zeggen steun coalitie op

SINT MAARTEN, 26 OKT. De Democratische Partij St. Maarten heeft haar steun aan het kabinet van Maria Liberia-Peters opgezegd.

Daardoor kan de Antilliaanse regering nog maar op een minimale meerderheid van één stem in het Antilliaanse parlement, de Staten, rekenen. Afgelopen zaterdag liet het enige Statenlid voor de Democratische Partij, Marcel Gumbs, de minister-president weten dat zijn partij zich uit de coalitie terugtrok. Als belangrijkste reden noemde hij de grote ontevredenheid over het luchtvaartbeleid van de regering Liberia-Peters. St. Maarten ijvert er al geruime tijd voor om in het luchtvaartprotocol tussen Nederland en de Antillen de mogelijkheid van chartervluchten door andere maatschappijen dan de KLM op te nemen. Volgens Gumbs ontvangt St. Maarten daarbij niet de gewenste steun van de regering. Liberia-Peters verklaarde zondagavond nog niet officieel op de hoogte te zijn van het terugtrekken van de Democratische Partij St. Maarten. Zij verklaarde bovendien, dat het huidige protocol dat binnenkort opnieuw getekend moet worden wel voorziet in chartermogelijkheden. Liberia-Peters zei zondagavond, dat zolang haar regering op een meerderheid in het parlement steunt, zij niet aan opstappen denkt.