Bentsen: vergelding tegen banken

WASHINGTON, 26 OKT. De Amerikaanse minister van financiën, Lloyd Bentsen, wil vergeldingsmaatregelen nemen tegen filialen van buitenlandse banken uit landen die discrimineren tegen Amerikaanse bankfilialen.

De bewindsman sprak zich gisteren uit voor een ontwerpwet, waarin dergelijke maatregelen zijn opgenomen. “De internationale concurrentie in de bancaire sector is niet eerlijk. Er zijn te vaak formele en informele barrières, die Amerikaanse financiële instellingen een gelijke toegang tot buitenlandse markten onthouden.” Volgens een hoge functionaris van de Treasury moet de verklaring van Bentsen niet worden gezien als een signaal dat de VS een mislukking voorziet van de onderhandelingen in het kader van de GATT over liberalisering van de financiële markten. (AFP)