Gevecht om Paramount verscherpt

NEW YORK, 25 OKT. Het gevecht om de Amerikaanse filmstudio Paramount heeft zich verscherpt met een zondag door kabel-tv-maatschappij Viacom van 8,2 miljard tot 10 miljard dollar (18,5 miljard gulden) verhoogd bod. Hoewel Viacom hetzelfde biedt als concurrent QVC Network, lijkt Viacom in het voordeel te zijn omdat er al afspraken met Paramount bestaan en het bod eerder ingaat.

Viacom, onder meer eigenaar van de muziekzender MTV, kwam op 12 september met een bod van 8,2 miljard dollar dat de instemming had van Paramount. Een week later verscheen QVC op het toneel met een hogere bieding. De twee concurrenten hebben zich inmiddels voorzien van financiële bondgenoten. QVC kan rekenen op de steun van de kabelbedrijven Liberty Media en Comcast, Viacom heeft rugdekking van de telefoonmaatschappij Nynex en het videoconcern Blockbuster.