Centrum wint in Liechtenstein

VADUZ, 25 OKT. Bij de verkiezingen in Liechtenstein heeft de centristische Vaderland Unie (VU) gisteren de meerderheid in het 25 leden tellende parlement teruggewonnen die ze begin dit jaar bij algemene verkiezingen had verloren.

De VU won twee zetels en heeft er nu 13. De Vrije Lijst, een betrekkelijk jonge politieke groepering, verloor, tegen de verwachting in, één van haar twee zetels. De rechtse Progressieve-Burgerspartij (FBP), waarmee de VU een regeringscoalitie vormde, verloor een zetel en kwam op 11 terecht. Verwacht wordt dat VU-leider Mario Frick (28), eerder vice-premier, de nieuwe regering zal leiden. De verkiezingen waren nodig geworden nadat prins Hans-Adam II op 15 september het parlement had ontbonden uit ongenoegen tegen de aanvaarding van een motie van wantrouwen tegen FBP-premier Markus Büchel. (Reuter)