Ajax begon de wedstrijd in het Olympisch Stadion ...

Ajax begon de wedstrijd in het Olympisch Stadion tegen Feyenoord met windvoordeel.

In de vijfde minuut trof Arnold Scholten met een laag schot, na een chaotische aanval, doel: 0-1. Ajax zette een offensief in, waarbij rechtermiddenvelder Seedorf zich onderscheidde. Veel kansen kreeg het Amsterdamse elftal nog niet. Totdat Réfos in de zeventiende minuut de doorgebroken Litmanen in het strafschopgebied de voet dwars zette. Scheidsrechter Blankenstein zag er geen strafschop in.Drie minuten later scoorde Esajas na een uitval van Feyenoord 2-0. Van Loen legde de bal terug, waarna Esajas nog gelukkig doel trof. Ajax antwoordde vrijwel onmiddellijk. Litmanen schoot de bal na een voorzet van Blind met een halve omhaal schitterend via de binnenkant van de paal in: 2-1.

Feyenoord kwam daarna niet meer over de middenlijn. De Rotterdammers speelden zonder rechtsbuiten (Taument is geschorst), waardoor bij Ajax linksback Kreek een aanvallende rol kon vervullen. Voor Ajax-trainer Van Gaal het sein libero Frank de Boer op Kreeks plaats te zetten. Blind werd weer laatste man.

Twee minuten na rust verscheen Seedorf plotseling alleen voor De Goey. Met een subtiel tikje met de buitenkant van de voet passeerde hij de doelman. Bosz redde op de doellijn. Vier minuten later stond Van den Brom plotseling voor De Goey. Hij schoot te zacht in. Bij de eerste Feyenoord-aanval na rust probeerde Blinker zich langs twee-Ajax-verdedigers te wurmen. Hij viel, maar kreeg geen strafschop. De Wolf kreeg een gele kaart wegens een overtreding op Ronald de Boer. Ook Blind kreeg geel na zijn zesde overtreding.

Blind vergreep zich aan Bosz, maar kreeg geen gele kaart. Silooy kreeg wel geel nadat hij Blinker had vastgepakt. Bij Feyenoord verving Gorré Scholten, Obiku Blinker en bij Ajax kwam Reuser in de plaats van Alflen. Vier minuten voor tijd leverde Obiku het eerste Feyenoord-schot af. Van der Sar stopte de bal bekwaam. Twee minuten voor tijd maakte Litmanen met een kopbal gelijk. Een voorzet van Ronald de Boer werd door George doorgetikt naar Litmanen: 2-2.