Ramsj

China, koken en reizen ƒ 49,50, speciale uitgave van De Slegte. Nederlandse vertaling van Time Life Books B.V.

Spotgoedkoop groot kook-, lees- en kijkboek met mooie foto's van China en heerlijke gerechten. Bij de recepten van chef-koks van vele restaurants in China informatie over hoe, wat, waar en waarom. Achterin het boek een verklarende woordenlijst die speciaal voor de Nederlandse uitgave is bewerkt. Het is handig te weten waar je boomoren en haaievinnen kunt kopen. Hier en daar bij de recepten een Chinese "bijsluiter': walnoten zijn goed voor huid, longen en nieren en het eten van zwarte paddestoelen voorkomt griep.

In dezelfde serie, eveneens van de Slegte: Mexico, koken en reizen. (ƒ 49,50) Authentieke, regionale recepten. Mexicaanse restaurants zijn in Nederland populair. De spijskaart is bij de verschillende restaurants helaas vrijwel identiek. Eigenlijk zouden deze restaurants dit kookboek moeten aanschaffen, want de Mexicaanse keuken is gevarieerder en geraffineerder dan de doorsnee-taco eter vermoedt. Met de recepten in dit boek kook je thuis lekkerder Mexicaans. Ook in dit boek een woordenlijst.

    • Anne Scheepmaker