Londen gaat niet in op ruil met Biggs

LONDEN, 23 OKT. De Britse regering heeft gisteren gezegd niet te zullen ingaan op het aanbod van Brazilië voor het ruilen van de beruchte Britse treinrover Ronald Biggs, tegen de in Londen ondergedoken Braziliaanse zakenman Paulo Cesar Farias. De voorgestelde ruil is volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van binnenlandse zaken “complete nonsens”.

Farias is verdachte en kroongetuige in de corruptiezaak tegen de voormalige Braziliaanse president Fernando Collor de Mello. Hij werd onlangs in Londen opgespoord en wordt ervan verdacht een corruptie-netwerk te hebben opgebouwd binnen de regering van Collor de Mello.

De nu 64-jarige Ronald Biggs, die sinds 1969 in Brazilië woont, wordt door de wet beschermd tegen uitlevering aan zijn vaderland doordat hij de vader is van een minderjarige Braziliaanse zoon, Michael.

Biggs had op 8 augustus 1963 meegedaan aan "De Grote Treinroof' in Engeland, waarbij 2,6 miljoen pond werd buitgemaakt. (AP, Reuter)