Irak verslaat Iran op voetbalveld

DOHA, 23 OKT. Irak heeft Iran met 2-1 verslagen. Op het voetbalveld in Qatar troffen de rivalen elkaar gisteren in hun derde wedstrijd van een kwalificatiegroep voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten.

Twee van de zes deelnemers uit de Aziatische zône plaatsen zich. Iran is na de nederlaag vrijwel uitgeschakeld, Irak moet zijn laatste twee wedstrijden winnen. Saoudi-Arabië en Zuid-Korea, die met 1-1 gelijk speelden, staan bovenaan. Japan, getraind door de Nederlander Ooft, heeft ook nog kansen.

De vijandelijkheden tussen Irak en Iran, die van 1980 tot 1988 een oorlog voerden waarin een miljoen doden en gewonden vielen, bleven op het veld beperkt tot twee rode kaarten en vijf gele kaarten. Die waren te danken aan overijverig gedrag van de Roemeense scheidsrechter. (AP, Reuter)