Genet in problemen door leemte in wet

AMSTERDAM, 23 OKT. De Amsterdamse wethouder van volkshuisvesting L. Genet (PvdA) moet van zijn eigen partij opstappen als blijkt dat hij het hiaat in de Huisvestingswet "moedwillig' over het hoofd heeft gezien.

Dat heeft de lokale PvdA-fractie gisteravond verklaard. Door een leemte in de nieuwe Huisvestingswet, die sinds juli van dit jaar van kracht is, zagen vele huiseigenaren in de stad de laatste weken hun kans schoon en voegden woningen samen of splitsten zonder daarvoor een vergunning aan te vragen. In de debat in de gemeenteraad beweerde Genet dat er in geen geval sprake was van een Amsterdamse blunder, omdat alle grote gemeenten in Nederland met hetzelfde probleem zouden kampen. Dat blijkt niet waar te zijn. De gemeente Rotterdam en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) deelden beide mee Amsterdam te hebben gewaarschuwd voor het hiaat.