Eerste helft Ravast 1,4 mln verlies

Het negatieve directe beleggingsresultaat van het in surséance verkerende vastgoedfonds Ravast is in de eerste helft van dit jaar uitgekomen op 1,4 miljoen gulden. Dit laatste bedrag is tevens het netto verlies. In geheel 1992 was er, vooral door herwaarderingen en buitengewone lasten, een verlies van 69,2 miljoen gulden bij een negatief direct beleggingsresultaat van 33,4 miljoen.

Ravast had eind juni voor 129 miljoen gulden aan onroerend goed in portefeuille. In de eerste zes maanden kwam geen verandering in de samenstelling. Het eigen vermogen per aandeel is sinds eind 1992 verder gedaald van 2,59 naar 1,76 gulden.

Ravast blijkt onlangs een procedure tegen de fiscus te hebben gewonnen rond het beslag dat de fiscus op een pand in Middelburg had gelegd. Ravast had 5,6 miljoen voor het pand aanbetaald, maar kon daar door het beslag niet over beschikken.