Derde kwartaal MacDonald's brengt meer winst

MacDonald's, de Amerikaanse keten van hamburgerrestaurants, heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer winst en omzet behaald dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het concern maakte donderdag bekend dat de kwartaalwinst is gestegen van 289,2 miljoen tot 310,9 miljoen dollar. Per aandeel ging de winst van 0,79 naar 0,85 dollar. De omzet groeide van 1,91 miljard tot 1,94 miljard dollar.

In de eerste negen maanden van dit jaar opende Macdonalds 576 vestigingen. Daarvan zijn er 254 in de Verenigde Staten. In de eerste negen maanden van 1992 gingen er 334 nieuwe restaurants open. Er worden op het ogenblik over de hele wereld 355 eetgelegenheden van MacDonald's gebouwd.

De onderneming boekte in de eerste drie kwartalen van dit jaar 818 miljoen dollar winst tegen 730,7 miljoen dollar in het overeenkomstige tijdvak van vorig jaar.