Combinaties Twente zijn MVV te moeilijk

MAASTRICHT, 23 OKT. FC Twente heeft aan de winst op Ajax de zekerheid overgehouden redelijk te kunnen voetballen. MVV ondervond dat gisteravond in Maastricht. Twente won gemakkelijk (2-0) met soms mooi combinatievoetbal. De verdediging gaf bovendien geen kansje weg. MVV speelde ruim drie kwartier met tien man.

MVV presteert slecht in het eigen stadion De Geusselt. De ploeg won thuis nog geen enkele wedstrijd. Dat kwam deels door Twentse verdiensten, maar voornamelijk door eigen gebreken. Zonder de geschorste Lanckohr bezat het middenveld geen gezicht, kende het geen variatie en speelde het elftal rusteloos.

Bij Twente, met de weer sterke, maar soms te speelse Boerebach, was dat anders. De spelverdeler had voortdurend ploeggenoten om zich heen cirkelen, omdat het elftal veel gretiger bewoog dan MVV. Boerebach drong zijn directe tegenstander, de bijter Delahaye, steeds verder terug, waardoor het gat tussen de Maastrichtse voorhoede en de verdediging vrijwel onoverbrugbaar werd.

Twente kreeg meer dan een handvol mogelijkheden. Mols benutte de eerste al in de negende minuut. Hij was sneller dan Thal en kreeg de kans voor een dolterffend afstandsschot. MVV deed weinig terug, kon de vloed van Twente bij tijden breken, maar kon niet verkomen dat het elftal kletsnat werd door de spatten. Een uitval van Vurens en Mols kostte MVV zijn centrale verdediger Verhoeven, die de doorbrekende Mols aan het shirt terugtrok. Scheidsrechter Wegereef gaf rood. Dat dwong coach Vergoossen om Delahaye terug te halen naar de verdediging, zodat het middenveld van MVV nog leger werd.

Na rust gebruikte Twente zijn numerieke meerderheid om in alle rust de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De ploeg van Rob Baan vergat daarbij niet de wedstrijd snel te beslissen. Ten Hag, vrijgespeeld door een combinatie van Vurens, Hoogma en Mols maakte de tweede treffer.