BUCHMESSE

De presentatie van Nederland op de Frankfurtse Buchmesse werd in de Nederlandse media regelmatig armetierig en zelfs slecht voor ons image genoemd.

Hier in Frankfurt hoorde men van media-medewerkers en van Messe-bezoekers bijna alleen maar positieve reacties: men vond het een prettige afwisseling, dat de Nederlandse tentoonstelling eenvoudiger en bescheidener was - iemand zei 'bijna calvinistisch' - terwijl er anderzijds ettelijke interessante schrijvers aanwezig waren, interessant wat betreft hun werk en wat betreft hun optreden. De literatuur was zo dus echt de hoofdzaak.

Zulks in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mexico, dat vorig jaar voor véél geld vooral toeristische toeters en bellen naar Frankfurt had gebracht, maar bijna geen interessante boeken en mensen had kunnen laten zien.

    • Frankfurt Am Main
    • Richard W. Born