Uitgeversstrijd

Het is 1-1 in de uitgeversstrijd om het Rotterdams Dagblad. De eerste slag was voor Wegener die tot ontsteltenis van de Dagbladunie met de Haagse uitgever Sijthoff aan de haal ging en daardoor de helft van het Rotterdams Dagblad in handen kreeg.

Het tegendoelpunt werd deze week gescoord door de Dagbladunie die in de strijd met Wegener een mooie verklaring kon laten zien: het Rotterdamse Dagblad zei graag met de Dagbladunie in zee te willen en niet met Wegener. “Die uitslag hadden we wel kunnen voorspellen”, zeggen bronnen bij Wegener. Directeur R.B. Freze van het Rotterdams Dagblad heeft destijds bij Wegener gewerkt en is niet vrijwillig vertrokken; geen wonder dat Freze liever niet terugkeert bij zijn oude baas, meent men bij Wegener.

Betrokkenen verklaren dat niet Wegener maar de moeders van het Rotterdams Dagblad - Sijthoff en Dagbladunie - aandrongen op een stemverklaring. Wegener denkt dat de Dagbladunie en Sijthoff dit hebben bekokstoofd. Directeur Thierry van Sijthoff loopt toch wel in de pas met zijn nieuwe moeder Wegener? Thierry: “Mijn contract loopt tot september volgend jaar en het kan best zijn dat ik dan iets anders ga doen.”