Rechtbank in Padua doelwit van aanslag

ROME, 22 OKT. Een bomaanslag op de rechtbank van de Noorditaliaanse stad Padua heeft rond twee uur afgelopen nacht zware schade aangericht aan het gebouw.

Niemand raakte daarbij gewond. De politie heeft gezegd de daders vooralsnog eerder in kringen van de "gewone' misdaad dan van de mafia te zoeken. De bom was geplaatst in het secretariaat van de rechtbank, op de eerste verdieping van het gebouw. De daders zijn het gebouw binnengekomen met behulp van een ladder, waarna zij een ruit hebben gebroken. Volgens de politie is bij een eerste inventarisatie gebleken dat er nauwelijks documenten verloren zijn gegaan.

De justitie in Padua is bezig met een aantal onderzoeken naar politieke corruptie en naar de georganiseerde misdaad. De stad is een belangrijk centrum van extreem-rechts activisme.