Nieuwe beurspagina's

Sinds gisteren brengt NRC Handelsblad geheel vernieuwde beurspagina's met informatie van een nieuwe leverancier, Financiële Diensten Amsterdam BV.

De informatie over de Amsterdamse beursfondsen is uitgebreid. Van alle aandelen op de officiële beurs en de parallelmarkt worden, naast de koers van 13.00 uur, omzet en historische koersen verstrekt. Toegevoegd zijn de rubrieken "niet-officiële parallelmarkt' en "voorlopig genoteerd'.

Verder zijn de beleggingsinstellingen apart gegroepeerd met een ruime naamsvermelding. De optierubriek is vervangen door een lijst van de 200 meest verhandelde series. In de selectie zijn ook de op de Financiële Termijnmarkt Amsterdam (FTA) verhandelde future-contracten opgenomen. In de vastrentende sector zijn nieuw de officiële rentetarieven en de actuele geld- en kapitaalmarktrente van de belangrijke industrielanden.

De index van de Nederlandse obligatiemarkt en de actuele rente bij diverse looptijden worden aangevuld met een dagelijkse selectie van de meest verhandelde staatsleningen met het actuele effectieve rendement en de "modified duration'. Nieuw is ook de rubriek "actuele effectieve rendement'.

De beurspagina's op zaterdag zijn uitgebreid met een rubriek "Euroselectie' waarin branchegewijs ruim 100 Europese aandelen van dezelfde informatie worden voorzien als Nederlandse aandelen. De rubriek "converteerbare obligaties' is uitgebreid.

De rubriek "optiebeurs' is zaterdag dezelfde als die welke gedurende de week wordt gepresenteerd. In een wekelijkse agenda staan de data waarop aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden, winstcijfers en dividenden worden bekendgemaakt en de beurs gesloten zal zijn.

Wij hopen met deze vernieuwingen aantrekkelijker en betrouwbaarder beurspagina's te presenteren.

De redactie.