Gevluchte moordenaar zat op tribune bij Ajax-Besiktas

AMSTERDAM, 22 OKT. De voortvluchtige moordenaar Errol K. (25) blijktafgelopen woensdagavond tijdens de Europacup-wedstrijd tussen Ajax en de Turkse voetbalclub Besiktas op de tribune van het Olympisch Stadion te hebben gezeten. Dat zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie.

De 25-jarige K. werd mei dit jaar bij verstek tot twintig jaar veroordeeld voor het doodschieten van de 40-jarige politieman I. Klaassen uit Wilnis in december vorig jaar. Het agent werd gedood tijdens een achtervolging tot in het Vinkeveense motel Résidence waar K. en twee handlangers na een mislukte bankoverval in Utrecht naartoe waren gevlucht. Twee personeelsleden van het motel en K. zelf raakten daarbij gewond. Begin april ontsnapte hij uit de extra beveiligde inrichting van de gevangenis De Geerhorst in Sittard.

De politie is er voor 95 procent zeker van dat K., die van Turkse afkomst is, tussen de supporters van Besiktas zat. Nadat hij door rechercheurs was herkend werd in allerijl een arrestatieteam in gereedheid gebracht. Omdat K. als vuurgevaarlijk te boek staat werd afgezien van een actie op de tribune. Na de wedstrijd wist K. temidden van de duizenden supporters aan de aandacht van de politie te ontsnappen.

Volgens de politiewoordvoerder was een aanhouding gezien de omstandigheden echter ook vrijwel onmogelijk. “Het was donker en de regen kwam met bakken uit de hemel. Stel dat je dichtbij hem had kunnen komen en hij had een vuurwapen bij zich gehad, tussen al die duizenden mensen was het risico veel te groot.”