Campagne tegen racisme in sport

AMSTERDAM, 22 OKT. "Als racisme wint, verliest de sport.' Dat is de titel van de campagne die de gemeente Amsterdam voert tegen racisme in de sport.

De actie die gisteren startte, duurt tot 6 november en is vooral gericht op de hoofstedelijke amateursporter. Posters van Frank Rijkaard, Avital Selinger, Orhan Delibas en Ellen van Langen. Petjes, een tv-spotje en een cd met rapmuziek. Dat zijn de middelen, waarmee de campagne wordt gevoerd. Wie racisme signaleert, kan terecht bij een meldpunt.

Voor aanvang van Ajax-Feyenoord, op zondag, delen de supportersverenigingen van beide clubs 20.000 ansichtkaarten uit, waarop Frank Rijkaard en John de Wolf zich uitspreken tegen het racisme. Een meldpunt voor de sport gaat klachten behandelen van mensen die zich het slachtoffer voelen van racisme. Het kan bemiddelen in een conflict en begeleiden bij tuchtrechtelijke en juridische procedures.