UAP op 15 pct meer halfjaarwinst

De Franse financiële groep UAP - de grootste verzekeraar in Frankrijk, waarvan 56 procent in staatshanden - heeft in de eerste helft van dit jaar een herstel laten zien.

Het netto resultaat kwam uit op 1,09 miljard franc (346 miljoen gulden), vijftien procent hoger dan in de eerste helft van vorig jaar.

Groei in het verzekeringsbedrijf en de financieringsmaatschappijen van de groep konden een verliestoename in de banksector die met problemen in de vastgoedsector kampt, goed opvangen. De belangrijkste bankdochter Banque Worms drukte het groepsresultaat met een verlies van 670 miljoen franc.

UAP is na het Duitse Allianz de grootste verzekeraar binnen Europa. UAP heeft kortgeleden het grootste deel van de activiteiten overgenomen van Groupe Victoire, waaronder de derde Duitse verzekeraar Colonia en de Nederlandse verzekeraar Nieuw Rotterdam. Mede als gevolg van deze acquisities zal de omzet van UAP dit jaar boven de 150 miljard franc (45 miljard gulden) uitkomen.