Staking verlamt vliegverkeer Israel

TEL AVIV, 21 OKT. Duizenden arbeiders van de in moeilijkheden verkerende Israelische luchtvaartindustrie hebben vanmorgen de startbanen van het David Ben Gurion-vliegveld geblokkeerd.

Het luchtverkeer naar en van Israel kwam volledig stil te liggen. Ook werd de belangrijke verkeersader tussen Tel Aviv en Jeruzalem afgesloten. Tegen het middaguur verlieten de demonstraten de startbanen. De arbeiders in de luchtvaartindustrie verzetten zich tegen plannen om 4.000 van de 17.000 arbeiders te ontslaan. Het enkele jaren geleden genomen besluit af te zien van plannen een hyper-modern gevechtsvliegtuig, de Lavie, te bouwen heeft de crisis in de luchtvaartindustrie aangewakkerd. Het ineenstorten van de internationale wapenmarkt, als gevolg van de beëindiging van de Koude oorlog, heeft daar nog een schepje boven op gedaan. Israel getroost zich grote inspanningen markten te vinden in China, Indonesië en elders.