PvdA verliest fors in jongste peiling

DEN HAAG, 21 OKT. De Partij van de Arbeid is de grote verliezer als er nu verkiezingen worden gehouden.

De PvdA kan rekenen op slechts 22 zetels in de Tweede Kamer, een verlies van 27 zetels. Dat blijkt uit de jongste peiling van Bureau Inter/View die tussen 12 en 18 oktober is gehouden. Ten opzichte van een peiling een week eerder, ging de PvdA er drie zetels verder op achteruit. D66 zou uitkomen op 34 zetels tegen 12 nu. Volgens de peiling zouden het CDA en D66 nu een kamermeerderheid van 78 zetels hebben. Het CDA boekt weliswaar een verlies van 10 zetels maar blijft hangen op 44. De VVD wint 5 zetels tot in totaal 27 zetels. GroenLinks behaalt een totaal van 10 zetels (+4). De Centrumdemocraten mogen volgens de uitslag rekenen op 6 zetels, een winst van 5.