OSS

Het is inderdaad goed, dat NRC Handelsblad nu ook in Brabant wordt gedrukt. Maar in "Klein ABC van het Zuiden' (NRC Handelsblad van 18 oktober) wordt een verouderde kenschets van Oss gegeven.

Oss, industriestad bekend van Unilevers Unox en Zwan, Organon's pil, Bergoss' en Desso's tapijten, Philips armaturen en blikjes van Thomassen & Drijver.

Oss dankt zijn faam eveneens aan theater De Lievekamp, aan het Jan Cunencentrum - waar tot 5 december heel veel over het interessante archeologische verleden van Oss is te zien - aan de eerste, ooit uitgereikte regeringsprijs voor Cultuur en Educatie, aan Tessa de Loo die er geboren werd, en aan Els van Stalborch en Jos Steegstra die er dichten.

Oss is met de ondernemingen van Harry-, Wim- en Euro-Vos een transportstad en met de (oud)-wereldkampioenen Dave Strijbos en John van de Berk ook sportstad. Men voetbalt in Oss bij TOP-OSS betaald en zonder vechtpartijen. Emily Noor tafeltennist in Oss en het beste van Nederland.

Oss bleef ondanks onstuimige groei vanuit de rest van Nederland en 43 andere landen, een Brabantse stad, waar eigen opera- en operettekoren volle zalen trekken, waar veel muziek wordt gemaakt en waar Jan en Miriam Zwijsen zo goed leerden dansen dat niemand dat in Europa beter kan.

    • E.P. van Veldhuizen
    • Burgemeester van Oss