Nieuwe beurspagina's

Vanaf vandaag brengt NRC Handelsblad geheel vernieuwde beurspagina's aan met koersinformatie van een nieuwe leverancier, Financiële Diensten Amsterdam bv. De informatie over de Amsterdamse beursfondsen is uitgebreid. Van alle aandelen op de officiële beurs en de parallelmarkt worden naast de koers van 13.00 uur, omzet en historische koersen verstrekt. Toegevoegd zijn de rubrieken 'Niet-officiële parallelmarkt' en "As, if and when issued'.

De beleggingsinstellingen zijn apart gegroepeerd met een ruimere naamsvermelding. De optierubriek is vervangen door een lijst van de 200 meest verhandelde series. In de selectie zijn ook de op de Financiele Termijnmarkt Amsterdam (FTA) verhandelde future-contracten opgenomen. In de vastrentende sector zijn nieuw de officiële rentetarieven en de actuele geld- en kapitaalmarktrente van de belangrijke industrielanden.

De index van de Nederlandse obligatiemarkt en de actuele rente bij diverse looptijden worden aangevuld met een dagelijkse selectie van de 50 meest verhandelde staatsleningen. Nieuw zijn ook het actuele effectieve rendement en de rubriek converteerbare obligaties.

De beurspagina's op zaterdag zijn uitgebreid met een rubriek "Euro-aandelen' waarin branchegewijs ruim 100 Europese aandelen van dezelfde informatie worden voorzien als Nederlandse aandelen. De rubriek converteerbare obligaties is uitgebreid.

De rubriek optiebeurs is zaterdag dezelfde als die gedurende de week wordt gepresenteerd. In een wekelijks agenda staan de data waarop aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden, winstcijfers en dividenden worden bekend gemaakt en de beurs gesloten zal zijn.

Wij hopen met deze vernieuwingen aantrekkelijker en betrouwbaarder beurspagina's te presenteren.

De redactie