KLM en Northwest integreren vracht

De Nederlandse vrachtafdeling van KLM-dochter Northwest Airlines wordt volledig geïntegreerd in KLM Cargo. De samenvoeging van de twee vrachtdiensten, waarbij de marketing, verkoop en afhandeling van het vrachtvervoer worden gecombineerd, vindt zijn beslag op 8 november.

Volgens de KLM, dat de integratie vandaag bekendmaakte, treden beide maatschappijen voortaan als één organisatie naar buiten.

De KLM en Northwest Airlines, die sinds vorig jaar al intensief samenwerken, beheren op dit moment een gezamenlijke vloot van 464 vliegtuigen. Gezamenlijk worden meer dan 380 steden in 81 landen op zes continenten met elkaar verbonden. De samenvoeging van KLM Cargo en Northwest Cargo komt op een moment dat de fusiegesprekken tussen de KLM met SAS, Swissair en Austrian zich concentreren op de keuze van de Amerikaanse partner in de nieuwe alliantie. Naast Northwest, waarin de KLM een belang van 20 procent heeft, is het aan Swissair gelieerde Delta daarvoor kandidaat.