Gajic na twee maanden weg bij tafeltennisbond

ROTTERDAM, 21 OKT. Zoran Gajic is weg als hoofdtrainer en nationaal vrouwencoach van de Nederlandse tafeltennisbond. Na krap twee maanden is de 51-jarige Serviër er achter gekomen, dat er voor hem in Nederland geen werkbaar klimaat bestaat. Door het vertrek van Gajic is de positie van Carel Deken, hoofdbestuurslid topsport, moeilijk geworden. Hij zal waarschijnlijk aftreden.

Deken had carte blanche had gekregen om een nieuwe bondscoach aan te trekken. Binnen het bestuur is zijn gezag aanzienlijk geslonken en bij het merendeel van de nationale selectie heeft hij het inmiddels ook behoorlijk verbruid. Voorzitter Tempelaars maakte duidelijk, dat er "in Europa' zal worden gezocht naar een opvolger van Gajic. Wat het NTTB-hoofdbestuur betreft blijft de deur voor voormalig technisch directeur en vrouwencoach Jan Vlieg gesloten.

De laatste weken beleefde de nationale selectie een ware exodus. Opmerkingen van de bondscoach over bijvoorbeeld Bettine Vriesekoop gaven aan hoe slecht hij op de hoogte was van de internationale ontwikkelingen. Een evaluatiegesprek vorige week maakte duidelijk, dat een verder doorgaan van Gajic geen zin had. Maandagavond werd de knoop doorgehakt. Gajic hield de eer aan zichzelf. Hij had een contract tot en met de Olympische Spelen in 1996. Volgens Tempelaars was er mondeling afgesproken, dat "zonder financiële consequenties' de overeenkomst kon worden opgezegd.

    • Ted van der Meer