Criminelen hebben huisvestingcircuit

AMSTERDAM, 21 OKT. Criminele organisaties hebben hun eigen huisvestingcircuit opgebouwd.

Ze maken gebruik van malafide woningbemiddelingsbureaus om tijdelijk leegstaande woningen en appartementen toe te wijzen aan drugskoeriers. De woningen worden ook gebruikt als opslagplaats voor drugs en voor het inrichten van drugslaboratoria. Uit een reportage van de actualiteitenrubriek Nova, gisteravond, bleek dat de centrale recherche van de Amsterdamse politie de gangen heeft nagegaan van een groot aantal woningbemiddelingsbureaus. Zij stuitte tijdens haar onderzoek op banden tussen een aantal van deze bureaus met georganiseerde misdaadorganiaties. Er zouden in Amsterdam 60 malafide woningbemiddelingsbureaus zijn. Criminele organisaties bleken duizenden guldens per maand over te hebben voor het huren van zogenoemde safehouses.