Bert Schoofs overleden

ROTTERDAM, 21 OKT. De gisteren aan de gevolgen van kanker overleden Bert Schoofs was een van de wegbereiders van het professionele tafeltennis in Nederland.

Hij was een van de eersten, die met dagelijkse middagtrainingen zijn niveau probeerde op te vijzelen, bij de Amsterdamse club Delta Lloyd. Bert Schoofs, een jongere broer van oud-kampioen Frans Schoofs, behaalde kampioenschappen in vrijwel alle disciplines en speelde ruim honderd interlands. Na zijn actieve periode was hij van 1977 tot 1981 bondscoach van de mannenploeg. Achteraf kan worden vastgesteld, dat Schoofs de laatste coach is geweest uit een tijdperk, waarin tafeltennis nog vrijblijvend en in een goede sfeer beoefend werd. Bij Schoofs prevaleerde de lach boven de traan. Dat had grote voordelen voor de sfeer. De andere kant van de medaille was, dat de trainingsinzet weleens te wensen overliet.