American Airlines uit rode cijfers

American Airlines, de grootste maatschappij in de VS, heeft in het derde kwartaal een winst geboekt van 118 miljoen dollar tegen een verlies van 100 miljoen dollar in dezelfde periode van 1992.

Eerder deze week rapporteerde KLM-partner Northwest Airlines een kwartaalwinst van 112 miljoen dollar, het eerste positieve resultaat in twee jaar.

Bij deze positieve resultaten moet worden aangetekend dat het derde kwartaal doorgaans de beste periode is voor luchtvaartmaatschappijen.

De cijfers voor American hebben betrekking op de moedermaatschappij AMR Corporation, waarvan de omzet in het derde kwartaal groeide van 3,72 miljard dollar tot 4,20 miljard dollar.

Over de eerste negen maanden van het jaar was er een winst van 143 miljoen dollar. In de overeenkomstige periode van 1992 leed AMR een verlies van 735 miljoen dollar, voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een voorziening van 460 miljoen dollar. De omzet nam over de eerste negen maanden toe van 9,32 miljard dollar tot 10,59 miljard dollar.