"Afdelingen van PvdA slapen en vergrijzen'

AMSTERDAM, 21 OKT. Het bestuur van de PvdA in Ouder Amstel wil deze afdeling opheffen. Reden is dat de partij er niet in slaagt voldoende leden te vinden voor de kandidatenlijst door vergrijzing en door ontevredenheid over de landelijke PvdA. Het voorstel gaat in december naar de leden.

Volgens afdelingssecretaris H. Tunnissen zijn de vergrijzing en ontevredenheid over de landelijke PvdA niet meer terug te draaien. De situatie in Ouder Amstel is volgens hem het “topje van de ijsberg”. Binnen de gewestelijke PvdA-afdelingen wemelt het volgens Tunnissen van de “vergrijzende en slapende” afdelingen. Hij is naar eigen zeggen met zijn veertig jaar een van de jongeren bij de PvdA in Ouder Amstel.

Het bestuur van de plaatselijke partij Amstel heeft kritiek op het vernieuwingsproces van PvdA-voorzitter Rottenberg. Met zijn uitspraken in de media stoot deze volgens Tunnissen de oudere leden af en slaagt hij er niet in jongeren aan te trekken.

Het landelijke partijbestuur betreurt het besluit van het afdelingsbestuur in Ouder Amstel. “Maar vernieuwingen doen nu eenmaal pijn. Dat is vallen en opstaan”, aldus een woordvoerder. Het partijbestuur noemt de problemen met Ouder Amstel “een incident”. Binnenkort zal het landelijk partijbestuur een bemiddelingspoging ondernemen. Tunnissen verwacht daar echter niets van. “Wat ons betreft is het afgelopen.”