Norwich City verrast met 2-1 zege in München

ROTTERDAM, 20 OKT. Bayern München, dat FC Twente uitschakelde, is in de tweede ronde van het toernooi om de UEFA-beker op eigen veld met 2-1 verslagen door Norwich City, de ploeg die van Vitesse won. De return volgt over twee weken. Bayern München had bijna een jaar, sinds 24 oktober 1992, niet verloren in het Olympia-stadion. Maar de Zuidduitsers zijn wel al vier keer eerder door een Engelse ploeg uitgeschakeld in toernooien om de Europese bekers.

De Brit Goss opende de score na een mislukte kopbal van Matthäus, Bowen bracht de canaries op een 2-0 voorsprong. Bayern kon niet uit de voeten met de speelwijze van Norwich, dat zijn geweldige conditie gebruikte voor harmonica-voetbal. Veel mensen in de verdediging als Bayern in balbezit was, met man en macht naar voren als de mogelijkheid zich voordeed om de twee aanvallers Sutton en Sutch te steunen. De Duitse coach Erich Ribbeck constateerde enigszins bitter: “Voor rust zijn zij twee keer in de buurt van ons doel geweest, zij scoorden even vaak.” De Zuidduitsers kwamen vaker in de buurt van de Schotse doelman Gunn, maar toonden zich aanmerkelijk minder scherp.

Eintracht Frankfurt won in het Wald-stadion met 2-0 van Dnjepr Dnjepropetrovsk uit de Oekraïne. In de tweede helft scoorden Furtok en Okocha. In het Finse Lahti versloeg het Deense Bröndby zijn tegenstander met 4-1. De Nigeriaan Okechukwu, Vilfort en Strudal scoorden voor de Denen. Atletico Madrid won moeizaam met 1-0 van de Griekse club OFI Kreta, die getraind wordt door de Nederlander Sjeng Gerards. Deportiva La Coruña kwam op eigen veld tegen Aston Villa niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Braziliaanse spits van Deportiva, Bebeto, miste in de vierde minuut een strafschop. Villa scoorde pas diep in de tweede helft door Saunders, Riesco maakte gelijk.