KNOFLOOK-VENKELPUREE

Al diverse malen werd op deze plaats een recept voor tapenade, een smeersel van onder andere gepureerde olijven, ansjovis en olie, doorgegeven. Vandaag een recept voor een andere puree die wordt gemaakt van venkelknollen, knoflook en peterselie. Deze puree is lekker op warm, geroosterd brood, maar kan ook als koude groente bij een visgerecht gegeten worden. De benodigdheden zijn:

2 venkelknollen

4 tenen knoflook

10 groene olijven zonder pit

1/8 liter crème frache

citroensap

zout, cayennepeper

Kook de schoongemaakte venkelknollen in iets gezouten water gaar. Bewaar bij het schoonmaken de groene blaadjes. Hak de olijven in kleine stukjes. Knijp de knoflook fijn in de knoflookpers. Schep de venkelknollen uit het water en maal ze met de knoflook met behulp van een keukenmachine fijn. Laat de puree afkoelen. Roer de crème frache door de puree, en de stukjes olijf. Breng de puree op smaak met een beetje citroensap en zout en peper. Strooi hier tenslotte de groene venkelblaadjes overheen.

    • Anne Scheepmaker