Industriële produktie blijft gelijk

Het volume van de industriële produktie is gemiddeld over juli en augustus even groot gebleven als in juni. In vergelijking met de eerst acht maanden van 1992 lag het produktieniveau van de industrie 2,8 procent lager.

“Ik heb geleerd,” aldus Van den Ende, “dat dit een kleine, overwegend oudere gemeenschap is met strikte regels. Daarin moet je meegaan, want als je dat niet doet, ben je al een outcast voordat je begonnen bent. Je kunt maar beter niet teveel opvallen. En ook, als nieuweling, niet te hoog van de toren blazen. Verder doen we er alles aan om te voorkomen dat de Nederlandse herkomst veel aandacht krijgt. Iets wat uit een onbekend land komt, is hier a priori verdacht. Dat kan nooit wat wezen. En de Amerikanen zijn er panisch voor om met een loser geassocieerd te worden. We hebben zelfs bij de audities al gemerkt dat sommige acteurs niet kwamen uit angst voor het onbekende. Alles wat risico's inhoudt, is gevaarlijk. Een loser is blijkbaar voor zijn leven getekend.”