FIFA passeert Assenmacher

GENEVE, 20 OKT. De FIFA heeft de aanstelling van de Duitse scheidsrechter Karl-Josef Assenmacher voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd van België tegen Tsjecho-Slowakije op 17 november teruggenomen. In zijn plaats is zijn landgenoot Hellmut Krug aangesteld. De scheidsrechterscommissie van de FIFA heeft die beslissing genomen naar aanleiding van de rapportage over de wedstrijd Nederland - Engeland van vorige week woensdag, maar geeft geen redenen voor de personeelswisseling.

Assenmacher, die op advies van zijn grensrechter voor rust een doelpunt van Rijkaard wegens buitenspel afkeurde, werd door de Engelsen heftig bekritiseerd. Na een overtreding van Koeman op Platt gaf hij de Nederlander een gele kaart, waar volgens de instructies aan de scheidsrechters een rode kaart is voorgeschreven. De "misgreep' van Assenmacher werd voor de Engelsen fataal omdat Koeman kort daarna het eerste doelpunt voor Nederland maakte. (SID)