Bokkepoten en kletskoppen in Britse handen

Het Britse voedingsmiddelenconcern Northern Foods uit Hull heeft Banketbakkerij Vanderheul uit Assen overgenomen.

Vanderheul is een koekjesfabriek, bekend om lekkernijen als kletskoppen en bokkepoten, die vorig jaar met 80 man personeel 350 miljoen koekjes produceerde en daarmee een omzet boekte van 40 miljoen gulden. Bij Northern Foods wordt met 30.000 mensen een jaaromzet behaald van bijna 6 miljard gulden. Via dochter Fox Biscuits heeft het concern in de koekjessector een jaaromzet van 550 miljoen gulden.

Northern - tot dusver uitsluitend actief in Engeland en Ierland - is onder meer leverancier van het warenhuisconcern Marks and Spencer. Twee jaar geleden verwierf Northern Foods de zuivelactiviteiten van Grand Metropolitan en werd daarmee in één keer de grootste particuliere zuivelonderneming in het Verenigd Koninkrijk.