Ajax zonder Marc Overmars

Wanneer Ajax vanavond om half acht in het Olympisch Stadion aan het duel met Besiktas begint, dreigt de Nederlandse bekerwinnaar zonder Marc Overmars te moeten spelen. De linksbuiten kon gisteren tijdens de voorbereidingsstage in Egmond aan Zee niet meedoen met het oefenpartijtje als gevolg van een kuitblessure. Hij beperkte zich tot een lichte looptraining.

Als Overmars niet kan spelen, wordt Ignacio Tuhuteru uit het tweede elftal aan de selectie toegevoegd. De blessure liep Overmars vorige week op tijdens Nederland-Engeland. Van Gaal hoorde pas gisterochtend na de strandtraining van fysiotherapeut Pim van Dord dat de snelle vleugelspeler geblesseerd was

“Dat had ik liever eerder gehoord”, verklaarde Van Gaal. “Het heeft weinig zin om dergelijke informatie achter te houden. Marc speelde zondag tegen Twente niet best, misschien mede door die blessure.”

Eerder moest Van Gaal wegens blessures van Petersen, Oulida, Davids en Van Vossen een beroep doen op een speler uit het tweede, de achttienjarige Martijn Reuser. Deze is op alle offensieve plaatsen inzetbaar. De scholier heeft de plaats in de selectie ingenomen van Seedorf, die vandaag met het Nederlands elftal onder achttien jaar tegen Noorwegen speelt.