WALNOTENTAART

Een hartige taart van walnoten en zachte blauwschimmelkaas, zowel warm als koud te eten, als borrelhap of als vegetarische maaltijd voor 3-4 personen. Eet er in het laatste geval een salade bij.

5 plakjes bladerdeeg

200 gram gepelde walnoten

200 gram zachte blauwschimmelkaas zoals Castello blue of Cambozola

2 eieren

Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een lap waarmee een platte vorm van ongeveer 22 centimeter bekleed kan worden. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

Hak de noten grof. Snijd de kaas in stukjes. Meng de noten, kaas en anderhalf geklopt ei. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Bestrijk de deegrand en de bovenkant van de vulling met de rest van het ei. Bak de taart op een rooster in een op 200 graden celsius voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.

    • Annelène van Eijndhoven