Nederland als Waterland op beurs in Parijs

AMSTERDAM, 19 OKT. De Nederlandse inzending voor de vierde internationale museumbeurs in Parijs, de SIME (Salon International des Museés et Expositions) heeft als thema "Waterland'.

De objecten die de geschiedenis van Nederland en het water illustreren komen uit de collecties van tien musea, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden, het Frans Halsmuseum en het Nederlands Scheepvaartmuseum. Ook zal er een maquette te zien zijn van het Cruquiusgemaal. De beurs, die van 16 tot 24 januari plaats heeft, is bedoeld voor museale deskundigen, museumpubliek en de toeristenbranche. Aan de Nederlandse inzending, die verzorgd wordt door de Rijksdienst Beeldende Kunst, dragen onder meer de ministeries van WVC, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken bij. Uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme blijkt dat voor Franse toeristen de museum- en monumentendichtheid van Nederland een belangrijke drijfveer is voor bezoek aan Nederland.