Lagere straf voor zwarten na rellen

LOS ANGELES, 19 OKT. Na een moeizaam juryberaad zijn twee zwarte mannen die een blanke vrachtwagenchauffeur mishandelden tijdens de rassenrellen in Los Angeles in april vorig jaar, vrijgesproken van de zwaarste aanklachten.

De jury moet zich nog wel uitspreken over de aanklacht van poging tot moord tegen een van de twee, de twintigjarige Damian Williams, die de chauffeur met een baksteen op zijn hoofd sloeg. De mishandeling was live te zien op de Amerikaanse televisie. Williams werd schuldig bevonden aan "verminking', een vergrijp waarvoor hij maximaal acht jaar gevangenisstraf kan krijgen, maar vrijgesproken van "zware mishandeling', waarvoor hij levenslang had kunnen krijgen. Henry Watson (29) werd vrijgesproken van alle ernstige aanklachten en kan nu maximaal een jaar krijgen. (AP)