Afperser Nutricia krijgt celstraf

DEN HAAG, 19 OKT. De Haagse rechtbank heeft een 37-jarige man uit Zundert veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 10.000 gulden wegens medeplichtigheid aan een poging tot afpersing van Nutricia.

Tegen hem was twee jaar cel geëist. De man postte dit voorjaar op verzoek van zijn broer op verschillende plaatsen dreigbrieven aan Nutricia. Daarin werd vijf miljoen gulden van het Zoetermeerse bedrijf geëist. Als daaraan niet zou worden voldaan, zou er vergif in produkten van het bedrijf worden gestopt. Eenmaal werd als dreigement een potje Olvarit babyvoeding met een bestrijdingsmiddel gevuld en opgestuurd. De twee andere verdachten, die zeggen dat ze voor de geheime verzetsorgansatie Gladio hebben gewerkt, verschijnen in december voor de rechter.