Wraak van Mols tegen Ajax

De wraak van Michael Mols was zoet. De spits die vorig seizoen door FC Twente voor het aanzienlijke bedrag van 1,2 miljoen gulden werd overgenomen van Cambuur sloeg met zijn belangrijke openingstreffer tegen Ajax twee vliegen in een klap.

Hij nam enerzijds revanche op Twente-trainer Rob Baan die hem dit seizoen slechts vier van de tien wedstrijden opstelde in het basisteam. En anderzijds herinnerde hij Ajax eraan dat hij een paar jaar geleden ten onrechte in De Meer is afgedankt. Mols speelde bij Ajax bijna drie seizoenen in het tweede team. Toen Leo Beenhakker de huidige Feyenoorder John van Loen aantrok, vond Mols het tijd naar een andere club uit te kijken. Voor een prikje mocht hij naar Cambuur.

Als vervanger van de falende Prince Polley, die bijna elke bal inleverde bij de tegenstander, draaide Mols kort na rust goed weg van Sonny Silooy. Hij prikte de bal vervolgens in de rechterhoek. Daarna kwam Ajax langzaam op gang. Van Gaal zette Stefan Pettersson in voor Silooy. Op dat moment speelde Ajax even met twee spitsen en veel aanvallende middenvelders. Toen Overmars vertrok, ging Ronald de Boer op de linkerflank spelen. Belangrijker was dat Frank Rijkaard van de rechtshalfplaats naar het centrum verhuisde, waardoor hij zich nadrukkelijker met de aanval kon bemoeien. Alflen nam zijn plek over.

Zeven minuten voor tijd bracht Rijkaard Ajax op gelijke hoogte, na aangeven van Finidi George. Ajax wilde daarna het onderste uit de kan en bleef met de vooruit geschoven Van den Brom risico's nemen. Dat speelde Twente in de kaart. Een van richting veranderde vrije trap van Michel Boerebach ging via de hand van Van der Sar in het net: 2-1.