Raad van Kerken heeft "meer begrip' voor CDA

DRIEBERGEN, 18 OKT. Het CDA heeft voor zijn huidige politiek meer begrip bij de Raad van Kerken ondervonden dan bijvoorbeeld in de tijd van de kruisraketten.

Dat bleek na afloop van een gesprek tussen CDA en Raad van kerken, dat iedere twee jaar wordt gehouden. “De Raad ziet nu in dat bepaalde maatregelen van het CDA genomen zijn in een perspectief waarbij het belang van de armen voorop staat,” zei secretaris ds. W.R. van der Zee van de Raad van Kerken zaterdag. Directeur J. van Gennip van het wetenschappelijk bureau van het CDA sprak van een “nieuw klimaat” tussen Raad en CDA. Tijdens de besloten ontmoeting in Driebergen sprak de top van het CDA, inclusief Lubbers, Brinkman en Deetman, met vertegenwoordigers van de Raad en van de aangesloten kerken over de overdracht van normen en waarden. Daarbij ging het om de uitgangspunten voor een duurzame samenleving en niet zozeer om de dagelijke praktijk. Zo kwam de campagne van de Raad van Kerken tegen de verarming in Nederland slechts terloops aan de orde.