Ontvoerde vrouw vrij, aanhoudingen

PAG.3 ONTVOERINGEN

AMSTERDAM, 18 OKT. De vrouw van een Amsterdamse zakenman is gisterochtend na een ontvoering van vier dagen vrijgelaten. Nadat haar man een deel van het gevraagde losgeld van vijfhonderdduizend gulden had betaald, werd zij in totaal overspannen toestand afgezet op station Bovenkarspel in Noord-Holland. Volgens de Amsterdamse politie werd de vrouw vastgehouden “ergens in de kop van Noord-Holland”.

Gisteren heeft de Amsterdamse politie vier personen aangehouden in Amsterdam en Purmerend. Twee vrouwen zijn inmiddels weer vrijgelaten. De twee personen die nog worden vastgehouden worden "bekenden van de politie' genoemd. Inmiddels heeft de politie nog de signalementen van drie personen op de internationale politietelex gezet.

De vrouw werd ontvoerd in de nacht van dinsdag op woensdag in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Terwijl zij voor haar huisdeur wat spullen uit haar auto haalde, werd zij door de ontvoerders vastgegrepen. Ze werd geslagen en de auto van de ontvoerders ingetrokken. Daar werd ze vastgebonden en kreeg ze een kap over haar hoofd. De echtgenoot van de vrouw was op dat moment niet thuis. Toen hij later in de nacht werd ingelicht door de ontvoerders waarschuwde hij de politie.

Uit de eerste verhoren blijkt dat de vrouw slecht is behandeld door haar ontvoerders. Ze is in haar gezicht geslagen en heeft daarbij “behoorlijke verwondingen” opgelopen, aldus de Amsterdamse politie. Vier dagen lang heeft de vrouw een kap over haar hoofd gehad. Ook waren haar handen en voeten al die tijd vastgebonden. Volgens de politie kreeg ze geen enkele bewegingsvrijheid.

Over de achtergrond van de ontvoering wil de politie geen mededelingen doen. Ook de identiteit van slachtoffer en daders wordt geheim gehouden. Wel is bekend dat het in alle gevallen om mensen met de Nederlandse nationaliteit gaat. Berichten dat de echtgenoot van het slachtoffer regelmatig grote bingo-avonden organiseert in Amsterdam worden bevestigd noch ontkend. De politie beperkt zich tot de omschrijving “zakenman”.