Foto: AMSTERDAM - Het optreden van een clown was ...

Foto: AMSTERDAM - Het optreden van een clown was een van de activiteiten die gisteren op en rond het Amsterdamse Museumplein waren georganiseerd in het kader van de actie "Make my day'.

De actie was georganiseerd door de stichting "Vrienden van la Benevolencija Sarajevo' en bedoeld voor de kinderen uit het voormalige Joegoslavië. Enkele duizenden mensen kwamen naar het Museumplein waar een "noodhulp-markt' was ingericht. Bezoekers konden daar ondermeer voedsel kopen voor het voormalig Joegoslavië. Aan het einde van de dag zijn vier vrachtwagens met ingeblikt voedsel, kleding en medicijnen richting Sarajevo vertrokken. Een omvangrijk kinderkoor gaf liederen ten beste waarvan de strekking steeds neerkwam op: Laten we in vrede met elkaar leven. Ook was er een benefietconcert met optredens van onder anderen Sugar Lee Hooper en Magic Frankie. (Foto NRC Handelsblad / Maurice Boyer)