Fans van Feyenoord na vroeg doelpunt veel te optimistisch

Nadat John van Loen Feyenoord tegen Willem II al na vijf minuten op 1-0 had gezet, riep het legioen optimistisch “tien, tien, tien”.

Na afloop mochten alle Feyenoorders blij zijn met de 2-0 overwinning. Het bezoekende Willem II, dat dit seizoen in uitwedstrijden pas één punt behaalde, kreeg legio mogelijkheden op de gelijkmaker en meer. In de meeste gevallen hield doelman De Goey zijn ploeg op de been. Eén keer, na 22 minuten in de tweede helft, leek Smits koppend te scoren, maar volgens grensrechter Blommesteijn had de bal de doellijn niet geheel gepasseerd.

Ook Feyenoord kreeg kansen. Invaller Gorré - voor de geblesseerde Maas - schoot tien minuten voor rust op de paal. Maas is vanmiddag niet met de selectie naar Porto afgereisd. Heel Feyenoord schreeuwde in de slotfase om een strafschop toen Taument tegen de grond ging. Terecht vond scheidsrechter Jol dat Smits de bal had gespeeld. Regi Blinker zorgde vlak voor tijd met een mooie individuele actie voor de verlossende en onverdiende 2-0.