Attractief Heerenveen met 6-0 onderuit

NAC heeft een zesde plaats verworven op de ranglijst van de eredivisie. De Bredase club, die deze zomer promoveerde, maakte met Vitesse zelfs de meeste doelpunten, 22. Bovendien is John Lammers na zaterdagavond topscorer van de eredivisie met tien doelpunten. Hij scoorde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen driemaal. De eerste treffer viel al na 32 seconden. Lokhoff lanceerde Gesthuizen op de rechtervleugel. Deze zette de bal voor, waarna Lammers gemakkelijk kon scoren.

Heerenveen speelde attractief voetbal, maar kon geen doelpunten maken. Met name spits Piet Keur speelde een ongelukkige wedstrijd. Hij miste twee tot drie kansen. NAC, dat zeer agressief en direct speelde, had na een half uur wel succes. Brusselers brak op links door, zijn voorzet werd door Lokhoff afgerond. Heerenveen-doelman l'Ami moest worden vervangen omdat hij aan zijn hoofd gewond raakte toen Lammers fel doorzette. Doelman Swager incasseerde enige minuten later al zijn eerste doelpunt. Lammers scoorde fraai na een voorzet van Gesthuizen.

Vijf minuten na rust scoorde Lammers weer: 4-0. Weer na aangeven van Gesthuizen. Heerenveen probeerde iets terug te doen, maar bleek niet bestand tegen het enthousiaste spel van Lokhoff en de zijnen. Een paar kleine mogelijkheden werden niet door Keur benut. NAC-doelman Karelsen speelde bovendien sterk. Na een kwartier scoorde Van Hooydonk uit een hoekschop van weer Gesthuizen, die van PSV is gehuurd. Tien minuten voor tijd werd Lammers vervangen door Gerritsen. Deze ex-zaterdagamateur van Ajax scoorde meteen na een fraaie passeerbeweging. De score had nog kunnen oplopen, maar het bleef bij 6-0.