Asbest na brand

BEVERWIJK, 18 OKT. De gemeente Beverwijk heeft vandaag besloten alle vrijgekomen asbest uit een grotendeels afgebrande scholengemeenschap op te ruimen.

Daarmee wordt vanmiddag begonnen. Dat heeft het gemeentebestuur van Beverwijk bekendgemaakt. Het asbest kwam vannacht vrij bij een uitslaande brand. Door het windstille weer zijn volgens gemeente en brandweer nauwelijks kleine deeltjes weggevlogen. Grotere stukken asbest zullen de komende dagen met de hand worden verwijderd. Daartoe is een gebied van driehonderd meter rond het complex afgezet. Volgens de gemeente Beverwijk zou het sinds de afgelopen zomer verlaten complex volgende week in het openbaar worden verkocht. Er waren hekken rond de gebouwen geplaatst om vandalisme te voorkomen. Desondanks werden er binnen korte tijd diverse branden gesticht en sneuvelden talrijke ruiten in de gebouwen.