AMSTERDAM - Twee schoorstenen van de ...

AMSTERDAM - Twee schoorstenen van de gemeentelijke vuilverbrandingsoven in Amsterdam-Noord zijn zaterdagmiddag door een Haags slopersbedrijf met explosieven naar de grond gehaald. De totale lading van de springstof "Iremite 110' bedroeg 12,8 kilo.

De ruim honderd meter lange betonnen pijpen waren restanten van de vuilverbranding aan de Papaverweg die sinds 1 januari van dit jaar buiten gebruik is. Het nieuwe complex bevindt zich in het westelijke havengebied van Amsterdam.

De Papaverweg en het Papaverkanaal werden zaterdag voor enkele uren hermetisch afgesloten om de talrijke toeschouwers op ruime afstand te houden. In de komende dagen worden met het omver trekken van twee ketels de laatste overblijfselen van de oude verbrandingsoven gesloopt. (Foto NRC Handelsblad/ Rien Zilvold)