Winstverbetering bij Whirlpool

De Amerikaanse witgoedfabrikant Whirlpool, producent van onder meer ijskasten, was- en droogautomaten, heeft in het derde kwartaal een winst geboekt van 70 miljoen dollar tegen 55 miljoen dollar in dezelfde periode van vorig jaar.

De omzet was met 1,91 miljard dollar nagenoeg gelijk aan die van een jaar geleden. Zonder valuta-invloeden steeg de omzet met 7 procent.

De activiteiten in Europa droegen in belangrijke mate bij aan de resultaatverbetering. Whirlpool nam in 1991 de witgoedactiviteiten van Philips over.

Whirlpool leed over de eerste negen maanden van dit jaar een verlies van 18 miljoen dollar bij een omzet van 5,63 miljard dollar. Dit negatieve resultaat sproot in belangrijke mate voort uit een in de VS van kracht geworden voorziening voor gepensioneerden, die 180 miljoen dollar vergde.