Vannacht begint de negentigste editie van de ...

Vannacht begint de negentigste editie van de World Series. De finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie, tussen de kampioenen van de American en de National League, wordt de aanstaande week betwist door de Toronto Blue Jays en de Philadelphia Phillies. Ze spelen best-of-seven, om vier gewonnen duels. De eerste twee confrontaties hebben plaats in de Skydome van Toronto. Daarna verhuist men naar het Veterans Stadium in Philadelphia, waar de volgende twee en eventueel drie wedstrijden worden afgewerkt. Mocht het na vijf duels nog niet zijn beslist, volgt een ontknoping in Toronto.

De Canadezen versloegen in de play offs van de American League de Chicago White Sox. De Blue Jays waren vorig jaar de eerste niet-Amerikaanse club die de World Series won. De Phillies waren in de finale van de National League te sterk voor de Atlanta Braves. In Philadelphia teren de fans op het enige officieuze wereldkampioenschap, van 1980. Hun club was in 1915, 1950 en 1983 verliezend finalist van de World Series.